úterý 20. srpna 2013

Když majonéza, tak jedině domácí

Ahoj,
  dneska krátký receptík na domácí majolku. Je to spíš postup než recept. Můžete si tam přimíchat co chcete :). Předvedu pouze postup na základní majonézku. Jdem na to.

Potřebujeme (cca.2 porce):

  • Žloutek
  • Dijonská hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • Vinný ocet (bílý)
  • Trošku citronové šťávy(podle chuti)
  • Lžička cukru
  • Olej cca. 150-200ml
Postup
      Žloutek dejte do misky a vemte si metličku. Do žloutku přidejte lžičku dijonské hořčice, osolte a opepřete. Začněte šlehat. Když se všechno hezky spojí přilejte trošku oleje(musíte opravdu málo) a prošlehejte s vajíčkem, aby se to spojilo. S olejem toto opakujte dokud nebude mít majonéza požadovanou hustotu jakou si představujete. Olej zahušťuje, pokud to máte moc husté použijte trošku vody. Přikápněte malinko octa, citronové šťávy a lžičku cukru. Prošlehejte a máte hotovo :)


Je to moc jednoduché a daleko chutnější než kupované. Snad bude mít úspěch. Občas přidávám ještě nasekanou čerstvou petrželku nebo pažitku.
Co přidáváte vy? Máte jiný recept? 
Mějte se fajně :)

4 komentáře:

  1. ja teda doma majonezu nerobim, ale moji rodicia robia presne ako ty. zemiakovy salat na vianoce bez nej nemoze chybat!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta domácí je daleko lepší než okupována :)

      Vymazat
  2. Domácí jsem ještě nezkoušela, autisté by mi to nejedli, ale snad někdy...Dík za postup.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj mohl bych přidat i kapku ze mě? jestli víš co tím myslím

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)