dneska krátký receptík na domácí majolku. Je to spíš postup než recept. Můžete si tam přimíchat co chcete :). Předvedu pouze postup na základní majonézku. Jdem na to.
Potřebujeme (cca.2 porce):
- Žloutek
- Dijonská hořčice
- Sůl
- Pepř
- Vinný ocet (bílý)
- Trošku citronové šťávy(podle chuti)
- Lžička cukru
- Olej cca. 150-200ml
Postup
Žloutek dejte do misky a vemte si metličku. Do žloutku přidejte lžičku dijonské hořčice, osolte a opepřete. Začněte šlehat. Když se všechno hezky spojí přilejte trošku oleje(musíte opravdu málo) a prošlehejte s vajíčkem, aby se to spojilo. S olejem toto opakujte dokud nebude mít majonéza požadovanou hustotu jakou si představujete. Olej zahušťuje, pokud to máte moc husté použijte trošku vody. Přikápněte malinko octa, citronové šťávy a lžičku cukru. Prošlehejte a máte hotovo :)
Je to moc jednoduché a daleko chutnější než kupované. Snad bude mít úspěch. Občas přidávám ještě nasekanou čerstvou petrželku nebo pažitku.
Co přidáváte vy? Máte jiný recept?
Mějte se fajně :)
ja teda doma majonezu nerobim, ale moji rodicia robia presne ako ty. zemiakovy salat na vianoce bez nej nemoze chybat!:)
OdpovědětVymazatJo, ta domácí je daleko lepší než okupována :)
VymazatDomácí jsem ještě nezkoušela, autisté by mi to nejedli, ale snad někdy...Dík za postup.
OdpovědětVymazatAhoj mohl bych přidat i kapku ze mě? jestli víš co tím myslím
OdpovědětVymazat